Сша книги жінки читання Видавництво книголав вибір редакції цитати Сша

«Расизму взагалі не мусило б існувати»: цитати з книги «Американа»

Сейчас читают: 154
womo.ua

«Американа» — неймовірно прониклива історія про силу кохання, африканську культуру та життя африканської діаспори в США та Англії.

Це сатира про расу, соціальні стереотипи та упередження. Авторка видання Чімаманда Нґозі Адічі — сучасна нігерійська письменниця, поетка та лекторка, відома також своєю активною позицією щодо гендерної рівності та фемінізму.

Жінка — не лише видатна письменниця, а й впливова громадська активістка, яка робить значний внесок у світову культуру. Від своєї письменницької кар’єри до особистого життя Чімаманда Адічі є джерелом натхнення як для молодшого покоління дівчат, так і для молодшого покоління африканських письменниць, які прагнуть розповідати світові свою історію голосом художньої літератури. Публікуємо найяскравіші цитати з книги:  «Вона назавжди запам’ятає цей момент, ці слова.

Я впадаю за тобою». «— Це художній роман, так? Про що він? Чому люди питають «Про що він?» так, наче романи завжди про щось одне» «Щось у її скромності було нескромне: ця скромність була нарочита» «Найбільша проблема цієї країни — не корупція.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA