люди Нео

ПСИХІЧНА ТРАВМА: ЗРУЙНОВАНА ДОВІРА. ЧАСТИНА 2

Сейчас читают: 824
psy-practice.com

Найбільш екстремальний сценарій психічної травми при якій відбувається втрата довіри включає навмисне, всеосяжне руйнування світу.

Прімо Леві залишив яскравий опис цього у своїх мемуарах про досвід перебування в Освенцимі: “в одну мить, з майже пророчою інтуїцією, нам відкрилася реальність: ми досягли дна.

Нижче опуститися неможливо...”Систематична і всебічна руйнація світу людини призводить до руйнування звичних очікувань щодо інших людей та ставить під сумнів орієнтацію щодо інших людей загалом.

Хоча ми не завжди передбачаємо дії інших з однаковим ступенем точності та не схильні довіряти в усьому кожному, але багато хто з нас більшу частину часу за замовчуванням очікує, що інші люди – (ким би вони не були) в більшості випадків будуть достатньо доброзичливими та надійними: вони не битимуть нас без причини; вони не будуть давати нам хибних вказівок заради своєї розваги; вони хоч якось допоможуть нам у скрутну хвилину тощо.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA