місто Черкаси місто Херсон люди брак Нео місто Черкаси місто Херсон

«Про виїзд не думала. Думала, де взяти зброю, якщо зайдуть окупанти»: Олена Стрижак про допомогу постраждалим та ВІЛ-позитивним жінкам

Сейчас читают: 447
womo.ua

Олена Стрижак —  голова правління благодійної організації «Позитивні Жінки», яка до війни допомагала жінкам, які живуть з ВІЛ, а від початку повномасштабного вторгнення почала допомагати усім постраждалим українкам та їхнім дітям.

Досі координаторки організації працюють в усіх областях України, у тому числі й на окупованих територіях, окрім Луганської. У проєкті «Незламні»  вона розповіла, як їм вдалося трансформувати роботу організації, про брак антиретровірусної терапії й необхідних медикаментів та плани провести “Школу фемінізму”.  «Думала, де взяти зброю, якщо прийдуть окупанти»: перші дні війни   До війни я працювала у Києві, а на вихідні приїжджала додому в Черкаси, тому 24 лютого я планувала їхати додому увечері.

У той день я прокинулася у своєї подруги та колежанки, бо ночувала якраз у неї. Мене розбудила саме подруга — Віра. Вона сказала, що почалася війна.

Сама я не чула вибухів, бо дуже міцно сплю. У нас є внутрішній чат співробітниць, куди входять координаторки з усіх областей, де ми працюємо, на той момент з 24-ох.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA