місто Київ Росія РФ війна місто Київ Росія

Пошкоджене майно: як зафіксувати шкоду та отримати виплату від держави

Сейчас читают: 408
womo.ua

В Україні від початку вторгнення рф зруйновано чи пошкоджено вже більше 20 тисяч квартир та будинків. Найбільших руйнувань зазнали будинки у Харкові та Маріуполі, також сильно постраждали райони Київщини та Київ.

Держава поки немає чіткого механізму того, як саме відшкодовуватимуться збитки, а от відновлення будинків вже розпочалося у деяких районах.

WoMo зібрало інформацію про те, що робити, якщо ваш будинок був зруйнований під час війни та коли держава почне відновлювати будівлі. Як задокументувати шкоду майну Під час документування шкоди майну варто враховувати, що поліція нині перевантажена, нема місцевої влади або вона працює не так організовано, як у мирний час.

Тож основні зусилля лягають на постраждалих, громаду: ОСББ, перехожих, сусідів та знайомих, сказав  адвокат Ігор Чудовський в ефірі Громадського радіо. Алгоритм фіксації майнової шкоди: Якщо бачите, що житло пограбоване, наприклад, вибиті вікна чи двері, то не спішіть заходити.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA