Україна рецепти їжа натхнення полуниця дозвілля Україна

П’ять незвичайних і пікантних рецептів з полуницею

Сейчас читают: 900
womo.ua

Вважається, що полуниця з’явилася в Європі в 16 столітті, коли її завезли з Північної Америки французькі дослідники. До цього в Європі культивувалися лише дикі види полуниці, які значно відрізнялися за смаком і розміром від сучасних сортів.

Проте  деякі дослідники вважають, що полуниця росла в Азії протягом тисячоліть. Археологічні знахідки свідчать про те, що полуницю вживали в їжу в Китаї ще в 3 столітті до н.е.

Якби там не було, але полуниця вже давно перестала бути лише інгредієнтом для десертів. Її сміливо додають до салатів, м’ясних страв, роблять з неї освіжаючі напої та пікантні соуси.

Курячі грудки з полуничним соусом Інгредієнти: 2 курячі грудки 250 г свіжої полуниці 1/2 склянки білого вина 1 столова ложка меду 1 столова ложка лимонного соку 1/2 чайної ложки солі 1/4 чайної ложки чорного меленого перцю 1 столова ложка оливкової олії Для соусу: 1/2 склянки полуничного пюре 1/4 склянки бальзамічного оцту 1 столова ложка меду 1 чайна ложка крохмалю кукурудзяного 1/4 чайної ложки солі Приготування: Курячі грудки помити, обсушити паперовим рушником.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA