Україна Леся Українка львів нова колекція український бренд вишиванки Україна

Нова колекція вишиванок львівського бреду Motyv присвячена Лесі Українці

Сейчас читают: 131
womo.ua

До дня народження видатної письменниці дизайнери бренду Motyv розробили нову колекцію. Вишиванки з оригінальними поліськими орнаментами відтворюють багату спадщину української мисткині та різноманітність вітчизняної культури.

Про це автори нової колекції розповіли на сторінці бренду у Facebook. Фото: Motyv Відомо, що мати письменниці Ольга Петрівна Косач є авторкою фундаментальної праці «Український народний орнамент», у якій зібрані майже тріста зразків вишивок.

Не була чуждою до вишивки і Леся Українка. Дизайнерам бренду Motyv вдалося відтворити вишиванки з поліським орнаментом, які створювала і носила сама поетеса . Читайте також: «Вишита історія»: український бренд Foberini презентував нову колекцію Поліську вишивку відрізняєть геометричні візерунки, які часто поєднують із зображенням квітів, рослин, тварин та птахів.

Це дає можливість не тільки створити унікальні композиції, а й відтворити символічний глибокий зв’язок з культурою та історією регіону.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA