New York Франция Washington Нео New York Франция Washington

Нобелівську премію з літератури отримала французька письменниця Анні Ерно

Сейчас читают: 652
vogue.ua

Сьогодні оголосили лауреатку Нобелівської премії з літератури - нею стала 82-річна французська письменниця Анні Ерно. Нагадаємо, що серед тих, хто міг отримати Нобелівську премію цього року, був український письменник, поет і активіст Сергій Жадан - на здобуття премії його висунула Польська академія наук.

BREAKING NEWS: The 2022 #NobelPrize in Literature is awarded to the French author Annie Ernaux for the courage and clinical acuity with which she uncovers the roots, estrangements and collective restraints of personal memory.

pic. twitter. com/D9yAvki1LLНобелеівський комітет зазначив, що Анні Ерно отримала премію «за мужність і гостроту, з якою вона розкриває коріння, відчуження та колективні обмеження особистої пам’яті».

Перший роман Ерно був опублікований в 1974 році. Як каже сама авторка, роман "Порожні кімнати" відображає стихійний бунт вихідців з низів у їхньому бажанні порвати зі своїм середовищем задля прилучення до вищого рівня цивілізації та культури.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA