New York Ізраїль Книга книги аукціон New York Ізраїль

Найстарішу Біблію на івриті продали на аукціоні за велику суму: хто її купив?

Сейчас читают: 878
womo.ua

У Нью-Йорку на аукціоні Sothebyʼs продали найстарішу повну Біблію на івриті за $38,1 мільйона. Про це пише The New York Times.

Зазначається, що ця ціна на Біблію одна з найвищих цін на книгу чи історичний документ, коли-небудь проданих на аукціоні. Читайте також: Злочин без покарання: українці створили величезну книгу про злочини росії Вік найранішої єврейської Біблії, а саме тома IX століття Кодекс Сассуна, становить понад 1 100 років.

Для її створення використали 400 пергаментних аркушів і шкури сотні тварин. Кодекс Сассуна називають шедевром писарського мистецтва.

У ньому є фундаментальний звʼязок між Сувоями Мертвого моря і сучасною Біблією. Читайте також: Англомовну книгу «Незламні» презентували на Лондонському книжковому ярмароку-2023: подробиці Єврейська Біблія містить 24 книги, розділені на три частини: Пʼятикнижжя, Пророки та Писання.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA