Україна Польща Росія аборт РФ Україна Польща Росія

Насильство військових рф: українки не можуть зробити аборт у Польщі

Сейчас читают: 234
womo.ua

Українки, які пережили сексуальне насильство від російських військових, не можуть зробити аборт у Польщі через політику країни.

Про це пише The Quint. Видання пише, що польські лікарі та волонтери виписують таблетки жінкам, які пережили сексуальне насильство.

Проте суворі закони Польщі змушують волентерів таємно розповсюджувати медикаменти, ризикуючи бути ув’язненими. За словами однієї з волонтерок — Олександри — вона зустріла вже понад 10 українок, що пережили насильство. «Ми обслуговували десятки й тисячі біженців за останні чотири тижні.

Поки що рано оцінювати, скільки з них зазнали сексуального насильства, але цифри високі», — сказала вона. За її словами, жертви насильства не лише сильно постраждали фізично, але й отримали серйозні психологічні травми. «Коли гуманітарні працівники намагалися їй [постраждалій — ред.] допомогти, вона наполягала, щоб їй допомагали тільки жінки-волонтери, а не чоловіки.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA