місто Софія люди Нео StandWithUkraine місто Софія

Як UKRAINEPRIDE допомагає ТрО, полку «Азов» у Маріуполі, ЛГБТ-військовим і не тільки

Сейчас читают: 231
vogue.ua

ЛГБТІК-військові, як і більшість українців, до 24 лютого були звичайними громадянами зі своїми буденними справами. Хтось із них мав військовий досвід після бойових дій 2014 року, хтось лише проходив строкову службу, хтось волонтерив, а хтось просто планував щасливе сімейне життя.

Сьогодні ж більшість із ЛГБТІК-військових служать у лавах ЗСУ та ТрО. Вони не є окремим полком чи спецпідрозділом — це люди, які мають різну військову спеціалізацію і перебувають у різних куточках України, захищаючи нашу державу та її жителів від ворога.

Наприкінці 2020 року режисер Юрій Двіжон та правозахисниця Софія Лапіна заснували громадську організацію UKRAINEPRIDE. До війни вона опікувалася тим, що робила ЛГБТІК-людей «видимими» рівноправними членами суспільства.

У мирний час організація працювала в адвокаційному полі захисту прав людини й за сумісництвом була пропатріотичним квір-рухом, убезпечуючи спільноту від гомофобного насилля, сприяючи поліційній реформі та врегулюванню антидискримінаційного законодавства.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA