New York county Day місто Mariupol місто Брюссель фестиваль кинофестиваль фільми кіно Держкіно кіновиробництво New York county Day місто Mariupol місто Брюссель

На міжнародному кінофестивалі покажуть 10 українських документалок

Сейчас читают: 293
womo.ua

30-й ювілейний міжнародний кінофестиваль документального кіно Hot Docs Canadian International Documentary Festival представить 10 українських фільмів у Канаді.

Про це йдеться на сайті кінофестивалю. Зазначається, що цього року кінофестиваль Hot Docs Canadian International Documentary Festival триватиме з 27 квітня до 7 травня.

Одним із фільмів, які потрапили до програми, став документальний короткометражний фільм «Я не хотіла робити фільм про війну» (I Did Not Want To Make A War Film) української режисерки Надії Парфан, який опублікував американський журнал The New Yorker.

У цьому фільмі режисерка показує свої переживання та дорогу до Києва, навколо якого розгорталися бойові дії. Читайте також: На кінофестивалі у Німеччині покажуть 9 українських фільмів Також на кінофестивалі покажуть й інші документальні фільми: «ЄвроДонбас» (EuroDonbas) Корнія Грицюка; «Залізні метелики» (Iron Butterflies) Романа Любого; «20 днів у Маріуполі» (20 Days in Mariupol) Мстислава Чернова; «Коли весна прийшла в Бучу» (When Spring Came to Bucha) Міли Тешаєвої та Маркуса Ленца. Читайте також: Українці почали частіше дивитися вітчизняне кіно, — дослідження Під час Hot Docs Canadian International Documentary Festival відбудеться світова прем’єра чотирьох фільмів-переможців Civil Pitch 2.0 фестивалю документального кіно в Україні Docudays UA у програмі «Фільми, що наближають перемогу»: «89 днів / 89 Days» Павла Дорогого, що показує, як харківська станція метро вимушено перетворюється на бомбосховище; «Під крилом ночі / Under the Wing of a Night» Олесі Дяк, що розповідає про 11-річну Олесю, змушену переїхати у Брюссель із мамою, яка щовечора чекає на дзвінок тата з України; «Гості з Харкова» / Guests from Kharkiv» Галини Лавринець, головною

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA