Сша місто Ужгород Сша місто Ужгород

Маріупольський театр покаже в Ужгороді виставу про життя Василя Стуса

Сейчас читают: 270
vogue.ua

Ужгород став справжнім творчим прихистком для Донецького драматичного театру, що був розтащований в Маріуполі та будівля якого була знищена російською бомбою 16 березня.

Найбільший театр Донеччини відновив свою роботу на тимчасово новій площадці - в гостях у Закарпатського музиічно-драматичного театру імені братів Юрія - Августина та Євгена Шерегіїв.

23 липня театр покаже премєру - виставу "Крик нації" за мотивами творів поета Василя Стуса. «Крик нації…» – саме таку назву носить вистава, яка присвячена українському поету-шістдесятнику, перекладачу, публіцисту, прозаїку, мислителю, літературознавцю, правозахиснику Василю Стусу закатованому радянським режимом у таборі Пермського краю.

Біографічні сторінки життя поета знаходять аналогії у новітній історії України. «Крик нації…» - вистава про життя Стуса, в які кожен українець знайде аналогії з сьогоднішнем днем.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA