діти освіта навчання школярі розвиток

Інтерактивно-ігровий посібник для підлітків: в Україні створили чат-бот, який навчить гендерної грамотності

Сейчас читают: 862
womo.ua

В Україні створили інтерактивно-ігровий посібник (чат-бот) NoMoreGringe.Powerbank у Telegram, що розповідає підліткам про стереотипи, пов’язані з гендером, дискримінацією, рівністю тощо та допомагає їм в ігровому форматі набути знань із гендерної грамотності.

Зазначимо, що чат-бот з’явився на початку квітня 2023 року і вже зібрав понад 3000 поціновувачів та поціновувачок. Читайте також: Цьогоріч понад 28 тисяч студентів перевели з контракту на бюджет — МОН Інтерактивно-ігровий посібник nomoregringe.powerbank, який доступний 24/7, було створено на у відповідь на запит українських підлітків у рамках програми «ЄС за ґендерну рівність: разом проти ґендерних стереотипів та ґендерно-зумовленого насильства», що фінансується Європейським Союзом та реалізується спільно структурою ООН Жінки в Україні та ЮНФПА.

Адже під час опитування 1059 підлітків із 25 міст України команда Biasless (ГО «Післязавтра») у серпні 2022 року цей запит прозвучав красномовно й однозначно: 85% українських підлітків хочуть розвивати інклюзивне мислення та поведінку через вичерпні пояснення, ігри, вікторини та відео в школі та вдома.

40% опитаних підлітків заявили, що вони відчувають бажання та пристрасть почати виступати місцевими промоутерами/активістами усунення гендерних упереджень. Читайте також: Рейтинг найкращих вишів України 2023 року Після реєстрації користувачі щодня отримуватимуть чотири сповіщення: одне повідомлення, одну мікрогру, одне відео, одну gif-подяку як винагороду за зусилля. Читайте також: За скільки окупається вища освіта в Україні, — дослідження Навчальний курс із гендерної грамотності триває 21 день і буде доступний одночасно шістьма мовами — українською, англійською, вірменською, азербайджанською, грузинською та румунською. #nomor

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA