Украина Нео StandWithUkraine Украина

Хто такі IT Army of Ukraine та як до них долучитися

Сейчас читают: 238
vogue.ua

Тисячі чоловіків і жінок по всій країні взялися за зброю, боронячи свою землю. Проте вони не єдині: українці також згуртувалися навколо волонтерської «ІТ-армії», яка бореться із загарбниками онлайн.

26 лютого Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров оголосив про створення добровольчої кіберармії: «У нас багато талановитих українців у цифровій сфері: розробники, кіберфахівці, дизайнери, копірайтери, маркетологи.

Ми будемо боротися на кіберфронті». Світ уже бачив допомогу хакерської групи Anonymous, які запроваджують DDoS-атаки проти російських компаній, але створення ІТ-армії під проводом уряду, – безпрецедентний випадок.

Заклики до IT-армії з’являються в офіційному Telegram-каналі, який наразі нараховує більш як 307 500 підписників. У відповідь на безперервні DDоS-атаки на сайти української інфраструктури з боку Росії, адміністратори каналу вже просили проводити кібератаки на понад 25 російських вебсайтів.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA