люди Нео психологія

Дволичні люди: хто такі лицеміри і як не стати одним із них

Сейчас читают: 616
hochu.ua

Як розпізнати лицемірних людей і не стати одним з них? Чому люди чинять лицемірно і як це зупинити? HOCHU.ua відповідає на ці питання разом зі спеціалістами з ментального здоров'я та психотерапевтами.

Читати також Уникаючий тип прихильності: чому люди, які хочуть стосунків, самі відштовхують партнера? У Стародавній Греції лицемірами називали акторів, а Новому Завіті – грішників, які вміють бути щирими.

У наш час у лицемірства з'явилося визначення. Це свідоме вдавання задля досягнення корисливих інтересів. Поведінка, думки, інтереси, цілі та мотиви лицемірів не збігаються."Лицемірство визначається як практика заяви про наявність моральних стандартів або поглядів, яким не відповідає власна поведінка (або поведінка людей у сім'ї чи племені).

Це вдавання моралі, яке приховує нездатність людини відповідати якомусь заздалегідь визначеному моральному кодексу. Це форма проєкції, що є поширеним захисним механізмом, що укорінюється в підлітковому віці, це спосіб захистити себе від шкоди Коли підлітка звинувачують в якійсь провині, він може заявити: "Мій брат теж це зробив!" Його мета полягає в тому, щоб уникнути особистої відповідальності та отримати контроль над ситуацією, не допускаючи при цьому будь-якої помилкової відповідальності",– пояснюють фахівці Straight Talk Counseling.Що таке лицемірство?Сьюзен Краус Уітборн, доктор філософії, почесний професор психології та наук про мозок Массачусетського університету в Амхерсті, спираючись на дослідження групи USC вважає, що більшу частину досліджень можна віднести до трьох категорій:Як перестати бути ліцеміром?Експерти зі Straight Talk Counseling вважають, що для того, щоб перестати бути лицеміром, потрібно спочатку вивчити власний моральний кодекс і визначити, чи немає в ньому

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA