Нео

Дослідження: 87% жінок-підприємиць відзначають, що в Україні є можливості розвитку

Сейчас читают: 288
womo.ua

9 з 10 жінок стверджують, що  можливості для розвитку підприємництва в Україні є. До 55% жінок продовжують свою діяльність, хоча поки не визначені щодо подальших перспектив, 23% оцінюють свій стан, як «залишились на плаву».

При цьому, повністю зупинили свою діяльність лише 6% опитаних. Про це говорить аналіз Українського центру сприяння інвестиціям та торгівлі за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». «Позитивну динаміку жіночого підприємництва демонструють погляди жінок на власну діяльність.

У 2022 році 25% жінок говорять про масштабування, що в порівнянні з 2021 роком на 7% вище. Підприємиці стали більш стійкими, почали завойовувати «чоловічі» сфери, бачать більше можливостей для жіночого бізнесу, але при цьому відзначають зростання конкуренції та нестабільність ситуації як фактори, що уповільнюють розвиток», – розповідає виконавча директорка центру Ірина Титарчук. Хоча рекордні 95% респонденток відчувають вплив війни на підприємницьку діяльність, значна частина опитаних сьогодні вбачають горизонти розширення, зокрема на іноземних ринках.

Кожна третя жінка-підприємиця розглядає для себе можливість експорту в майбутньому. Росте увага жінок до підвищення кваліфікації та новин у бізнес-світі.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA