люди Нео

Депривація сну: як відновлювати сили при вимушеному неспанні?

Сейчас читают: 663
vogue.ua

Депривація сну - це нестача або цілковита відсутність задоволення потреби у сні. Основними симптомами цього розладу є надмірна сонливість удень, пригнічений настрій, проблеми з пам'яттю й концентрацією уваги.

Vogue. ua розповідає, як відновлювати сили при вимушеному неспанні. Якщо базова потреба у сні не задовольняється, у крові підвищується рівень гормонів стресу, таких як адреналін і кортизол, що в свою чергу призводить до підвищення кров'яного тиску.

В умовах війни та постійного очікування ми забороняємо собі спати, щоб "не пропустити сигнал тривоги", "не підвести близьких" або просто тому, що спати страшно.

Люди, вимушено позбавлені сну, відчувають більшу тривогу, у них виникає так званий стрес примусового пробудження. За словами кандидатки психологічних наук та психотерапевтки Наталії Портницької допомогти організму задоволити потребу у сні можуть наступні кроки:Встановлення чергування, аби мати можливість безперервного сну хоча б кілька годин.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA