Україна місто Київ місто Львів освіта навчання українська мова Україна місто Київ місто Львів

День української писемності та мови: все про історію свята та цьогорічні заходи

Сейчас читают: 157
womo.ua

День української писемності та мови започаткували 9 листопада 1997 року. З того часу його відзначають багатьма заходами, присвяченими українській мові та її вивченню.

Тоді дату для святкування обрали невипадково. Адже саме в цей день вшановували пам’ять Преподобного Нестора-Літописця, автора найдавнішого літопису «Повісті минулих літ» і послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

З цього року День української писемності та мови відзначатиметься в Україні щорічно 27 жовтня. Такі зміни погодили згідно з новоюліанським церковним календарем.

Через перехід на новий календар дата Дня пам’яті Преподобного Нестора Літописця змінилася. Саме тому свято перенесли з 9 листопада на 27 жовтня. Святкові заходи Вже двадцять п’ять років до Дня писемності проходить Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA