люди прощение ненависть молитва Нео

День Бориса і Гліба 2023: молитви до святих і трішки історії

Сейчас читают: 688
hochu.ua

Щороку 6 серпня віряни відзначають день братів-князів Бориса і Гліба. Ці святі померли мученицькою смертю від рук свого брата Святополка.Борис і Гліб - молодші сини київського великого князя Володимира Святославича — рівноапостольного князя Володимира.

Вони були виховані в християнській вірі. Проте через боротьбу за владу їхній старший брат, князь Святополк, вирішив убити їх.

Знаючи про скору трагедію, брати не стали боротися, мстити і знищувати брата, аби зберегти в серці Христа.Церква зарахувала Бориса і Гліба до лику святих.

Вони стали першими святими на Русі, канонізованими до лику мучеників-страстотерпців. Читати також День ангела Іллі: найкращі привітання та листівки з іменинами О, святі світлі мученики, що трудилися на Христовій ниві, і віру Христову по рідній землі, як золоте зерно, сіяли, і зі злої руки брата вашого окаянного погинули!

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA