Україна Срср місто Київ Афганістан уроки Нео Україна Срср місто Київ Афганістан

Декілька уроків з вторгнення Росії в Україну » УкрIнфо - це щоденний огляд останніх новин в України та світі.

Сейчас читают: 371
goneva.net.ua

Володимир Путін використав для вторгнення в Україну той самий самовпевнений план, що й СРСР для вторгнення в Афганістан у 1979 році – надія на швидке захоплення столиці та встановлення маріонеткового режиму.   Однак в обох випадках вторгнення було поганою ідеєю.  Видання Financial Times назвало декілька уроків повномасштабної війни в Україні. «Існує пригнічуюча пряма паралель між тим, як група старіючих чоловіків у Кремлі ухвалила погане рішення вдертися до Афганістану, і тим, як інша група старіючих чоловіків у Кремлі ухвалила рішення вдертися до України.

В обох випадках військові визнали вторгнення поганою ідеєю, але рішення було відхилено», – сказав історик Марк Галеотті. Вторгнення СРСР до Афганістану забрало життя 15 тисяч солдатів і призвело до десятирічної війни.

В Україні всього за десять місяців було вбито близько 100 тисяч російських військових. Російським військам не вдалося взяти Київ і з того часу Україна витіснила їх із більш ніж половини території, яку окупанти спочатку захопили.

Але Росію, схоже, це не бентежить: Україна попереджає про підготовку ще однієї наземної атаки на столицю, хоча можливостей у росіян для цього немає.

Об этом же в других изданиях
goneva.net.ua
У ЗСУ спростували заяву росіян про ''помсту за Макіївку'' » УкрIнфо - це щоденний огляд останніх новин в України та світі. goneva.net.ua /1 год назад
goneva.net.ua
Україні пропонують ''38-у паралель'', але корейці про це шкодують » УкрIнфо - це щоденний огляд останніх новин в України та світі. goneva.net.ua /1 год назад
goneva.net.ua
Важлива для України заява з Європарламенту » УкрIнфо - це щоденний огляд останніх новин в України та світі. goneva.net.ua /1 год назад
Показать ещё
Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA