Скандал українська культура культурна спадщина України

Буша — душа українського народу та куточок раю на Землі: реакція суспільства на карʼєр на місці заповідника

Сейчас читают: 389
womo.ua

Буша — українське село у Вінницькій області, на території якого розташований історико-культурний заповідник «Буша» та геологічна пам’ятка природи загальнодержавного значення «Гайдамацький Яр», поблизу села.

Населення села становить 847 осіб, і є ризик його зникнення, особливо після останніх подій та новин, про які ми писали. Йдеться про те, що Державна служба геології та надр України продала Родовище Бушанське під промислову розробку родовищ — а це 13 гектарів поміж сіл Буша, Дорошівка та Слобода Бушанська.

Якщо здійсниться план розробити кар’єр і видобувати корисні копалини, то зникнуть не тільки села, а й зелений туризм та заповідник «Буша».

Як стало відомо, жодних громадських обговорень щодо майбутніх змін на території трьох українських сіл не було. Мешканці села проти кар’єру, бо фосфатний вапняк видобуватимуть не просто поблизу їхніх осель, а й поблизу пам’яток національного значення, внесених у реєстр державних пам’яток.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA