Франція Нео українці Франция Франція

«Атмосфера мирна, а ти не можеш розслабитися, бо переживаєш за Україну»: життя українців у Франції

Сейчас читают: 387
womo.ua

Франція прихистила понад 90 тисяч українських біженців — про це свідчать дані Агентства ООН у справах біженців. Уряд намагається якнайінтенсивніше інтегрувати новоприбулих у місцеве середовище, допомагає громадянам України з поселенням, а також гарантує надання повноцінної медичної допомоги за потреби, проте з усіх європейських країн у Франції діє найкоротший період легального перебування для українців — шість місяців.

Як зараз живуть українці у Франції читайте у нашому матеріалі. Історія Насті Настя разом з двома дітьми спочатку жила у друзів у Варшаві, а потім отримала запрошення на роботу у Францію і вже 19 квітня перебралися у будинок неподалік Нанту. «Було трохи лячно, бо раніше я не була у цій країні і не знала мову, яка досить складна.

Але мої колеги англомовні та люди, які нас запросили, були дуже приємні, тому вирішили виїхати. Своїх хостів ми знайшли через знайомих», — каже вона.

Настя разом із подругою, її дочкою та своїми дітьми живе у невеликому містечку, де майже усі один одного знають, тому постійно намагаються допомагати українкам. «Ми одні українці у цьому містечку, але відчуваємо сильну підтримку.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA