Нео

"Анатомія Безхребетних”: виставка робіт Віталія Кравця, створених під час повітряних тривог

Сейчас читают: 379
vogue.ua

В київський галереї "Дукат" 28 липня розпочне роботу персональна виставка художника, графіка Віталія Кравця "Анатомія безхребетних".

У проєкт увійшло 26 робіт, створених митцем під час повітряних тривог за останні декілька місяців. Робота за графіком повітряних тривог стала для художника певною сублімацією переживань, а згодом вилилася у маштабну, змістовну та дещо іронічну серію графічного живопису. "Цикл робіт Віталія Кравця “Анатомія Безхребетних” лише здається простим антиросійським маніфестом", - говорить мистецтвознавець Антон Проненко. - Навіть гумор, властивий як автору особисто, так і деяким його творам, не є визначальним у цих образах, створених фарбами, вугіллям та клеєм.

Однією з особливостей цього циклу є принцип, за яким автор працював над ним. На початку війни Віталій Кравець опинився в далечі від своєї майстерні, сім’ї та звичних умов праці та існування.

У чужій порожній квартирі, просякнутій радянським духом, Віталій по суті чекав, коли це все закінчиться". "Найбільшим стресом, але водночас і єдиним “вікном в емоціі” були проміжки часу від початку і до кінця повітряних тривог.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA