Афганистан Афганістан жінки Генасамблея ООН права жінок права людей ґендерна нерівність Афганистан Афганістан

Афганські жінки вийшли на акцію протесту перед самітом ООН, вимагаючи не визнавати уряд талібів: відео

Сейчас читают: 800
womo.ua

У столиці Афганістану, Кабулі, 29 квітня відбулася акція протесту жінок, які напередодні саміту ООН в Катарі (триватиме 1–2 травня) закликали не визнавати уряд руху «Талібан», що захопив владу в їхній країні.

Про це пише Radio Free Europe. Зазначається, що марш відбувся напередодні саміту ООН у Досі, який заплановано на 1 травня. До демонстрації приєдналися понад 20 жінок.

Вони скандували гасла на кшталт «Визнання Талібану – порушення прав жінок» і «Ми будемо боротися, і ми помремо за наші права».

Марш тривав не більш як 10 хвилин і минувся без сутичок із силами безпеки Талібану. Читайте також: Фільми українських режисерок потрапили у ТОП-100 найкращих у світі Читайте також: Українці почали частіше дивитися вітчизняне кіно, — дослідження Поки жодна країна не визнала уряд Талібану з того часу, як таліби повернулися до влади в Афганістані в серпні 2021 року.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA