Судан Афганістан медицина ООН діти жінки немовля Судан Афганістан

У Судані розграбували медичне обладнання та закрили лікарні: вагітні жінки залишилися без допомоги

Сейчас читают: 874
womo.ua

Близько 220 тисяч вагітних мешканок Судану наразі не можуть отримати життєво важливу медичну допомогу через збройні сутички воєнних угрупувань.

Про це пише The Telegraph. Зазначається, що протистояння суданської армії й воєнізованих Сил швидкої підтримки (RSF) зробило лікарні об’єктами нападів, водночас багато де розграбовано медичне обладнання.

Окрім того, ВООЗ заявляла про викрадені машини швидкої допомоги й напади на медичних працівників. Читайте також: У Кенії судитимуть лідера секти, який заморив голодом майже 50 людей ООН повідомляє, що через ці обставини до групи ризику потрапили 219 тисяч вагітних жінок у Хартумі – столиці Судану.

Зокрема і 24 тисячі жінок, які планують народити в найближчі тижні. У Хартумі вимушено закрилися 20 лікарень. На сьогодні у всій країні працює 12 лікарень, які теж можуть закритися через проблеми з відключенням електроенергії, водопостачання, брак персоналу й медикаментів.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA