Сша биография книги кіно натхнення читання вибір редакції Сша

40 найкращих цитат Френсіса Скотта Фіцджеральда

Сейчас читают: 686
womo.ua

Френсіс Скотт Фіцджеральд народився 24 вересня 1896 року в Сент-Полі, штат Міннесота, США. Фіцджеральд став одним з ключових авторів славнозвісної епохи джазу, коли американська культура в 1920-х роках зазнала період розквіту.

Роман, що приніс йому найбільшу славу «Великий Гетсбі» — є віддзеркаленням того часу. Попри те, що життя Фіцджеральда було таким же блискучим, як і його твори, але також воно було наповненим трагедіями, включаючи боротьбу з алкоголізмом і швидку смерть у віці 44 років.

Портрет 37-річного Скотта Фіцджеральда, 1933 рік, США Зельда Сейер — муза та натхненниця Френсіса Скотта Фіцджеральда Фіцджеральд закохався в Зельду Сайр, доньку алабамського судді, коли відбував службу в армії під час Першої світової війни.

Чарівна Зельда була втіленням дівчини епохи джазу: вільної, незалежної з безліччю захоплень. Але дівчина не поспішала заручатися із Френсісом, до того ж він не був таким заможним, як її родина.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA