Україна Яке сьогодні свято Україна

21 листопада — яке свято, прикмети та день ангела

Сейчас читают: 206
liza.ua

Гряде 325-й день року (326-й у високосні роки) за григоріанським календарем. До кінця року залишається 40 днів. В цей день в народі відзначають Михайлів день, а також День Гідності та Свободи.

Все про свята на 21 листопада, прикмети та іменинників читай далі в матеріалі.Зміст матеріалу:Православна церка святкує Собор архістратига Михаїла та інших небесних сил безплотних, або просто Михайлів день.

За народними переказами, архангел був вождем небесних сил. Він боровся за добро та переміг сатану.Саме тому 21 листопада прийнято звертатися до святого з проханням про захист від темних сил та ворогів.

Колись в цей день навіть влаштовули гучні гуляння, які тривали кілька днів.Свято було започатковане в 2014 році на честь двух важливих історичних подій — Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.Раніше Україна відзначала День Свободи, який припадав на 22 листопада.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA