Яке сьогодні свято

24 грудня — яке завтра свято, прикмети та день ангела

Сейчас читают: 966
liza.ua

У 358-й день року (359-й у високосні роки) за григоріанським календарем православні віряни вшановують пам’ять преподобного Никона Печерського, а каталоки відзначають Святвечір перед Різдвом.

Більше про 24 грудня, прикмети та іменинників читай в нашій в статті.Зміст матеріалу:Традиційно 24 грудня католики готуються до Різдва Христового, розпочинаючи Святвечір.

Так, ввечері кожна родина чекає появи першої зірки та сідає за святковий стіл з 12-ти страв. В цей день прийнято їсти особливу зернову кашу з медом і фруктами, яку називають сочивом.Саму вечерю починають після того, як голова сімейства прочитає молитву.

В кінці Святвечора члени родини співають колядки, а пізніше йдуть на різдвяну Месу.Поки католики готуються до Різдва Христового, яке відзначається 25 грудня, православні віруючі вшановують відомого ченця Києво-Печерського монастиря.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA