12 листопада — яке завтра свято, прикмети та день ангела

Сейчас читают: 857
liza.ua

12 листопада — 316-й день року (317-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 49 днів. В цей день в православії вшановують пам’ять священномученика Зиновія, єпископа Егейського, і сестри його — мучениці Зиновії.

Хто святкує день ангела, які традиції та прикмети існують — про все це читай в нашій статті.Зміст матеріалу:За традицією православні віруючі вшановують пам’ять священномученика Зиновія, єпископа Егейського, і сестри його — мучениці Зиновії.

Вони сповідували християнство, за що поплатилися життям.Тогочасна влада намагалася змусити брата та сестру відмовитися від віри, але вони були непохитні у своїх переконаннях.

За це Зиновія піддали страшним тортурам та мукам, а Зиновію стратили.В цей день також відзначали свято рибалок і мисливців. Останні йшли за зайцями, після чого влаштовували бенкет.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA