місто Лондон місто Лондон

Національна галерея Лондона перейменувала «Російських танцівниць» Деґа на украінських

Сейчас читают: 224
vogue.ua

Ще одна перемога на культурном фронті: Національна галерея Лондона змінила назву роботи Едґара Деґа «Російські танцівниці» на українських.

В галереї кажуть, що поштовхом для перейменування стали числені звернення від українців в соцмережах. Однією з ініціаторок стала українська художниця та дизайнерка Маріам Найем: у фейсбуці Маріам повідомила, що написала листи у три музея, в колекціях які містяться ця серія Деґа, і попросила виправити помилки та перейменувати роботи. "Українські танцівниці" Деґа – це пастель, що була створена у 1899 році.

На ній зображенням трупи танцівниць, якими художник був захоплений, коли побачив їх виступ у Парижі. Стрічки у волоссях танцівниць – характерного блакитного-жовтого кольору, що нагадує про український прапор; також ж кольору гірлянди, які вони несуть. «Назва цієї картини була предметом обговорення протягом багатьох років і висвітлюється в науковій літературі, – каже прес-секретар Національної галереї. – Проте протягом останнього місяця ми зосередили на ній більше уваги через поточну ситуацію в країні.

Ми вважаємо, що настав відповідний момент оновити назву картини, щоб краще відображати тему картини». Національна галерея повідомила Guardian, що дослідження картин у її колекції продовжується, і інформація про її роботи оновлювалася, коли це було доречно, і коли з’являлася нова інформація.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA