Україна Нео Україна

10 найкращих фільмів в історії українського кіно

Сейчас читают: 969
vogue.ua

В другу суботу вересня ми святкуємо День українського кіно. З цієї нагоди пропонуємо вам рейтинг 10 найкращих українських фільмів за всю історію.

Він складений спеціалістами Довженко-центром на основі опитування представників національної та міжнародної кінокритичної спільноти.

Увесь список зі 100 фільмів можна побачити на сайті Довженко-центру. Нагадаємо, фільм «Тіні забутих предків», що вийшов на екрани в 1965 році, є екранізацією однойменної повісті Михайла Коцюбинського.

Драма про неймовірне кохання Марічки та Івана, яким не судилося бути разом, розгортається в Карпатах, на Гуцульщині. Режисерові Сергію Параджанову блискуче вдалося втілити на екрані старовинні та глибинні традиції й обряди гуцулів.  «Тіні забутих предків» очолили список 100 найкращих українських фільмів та ввійшли в історію як символ боротьби українців з радянським режимом.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA