Нео

З 1 серпня українці отримуватимуть е-рецепти на антибіотики

Сейчас читают: 509
womo.ua

Починаючи з 1 серпня, українцям почнуть виписувати електронні рецепти на антибіотики. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Така можливість доступна лише у медичних закладах, які підключені до електронної системи охорони здоровʼя (ЕСОЗ). «Рецепт на антибіотик не є нововведенням в Україні, з серпня до паперового рецепта лише додається новий цифровий інструмент – електронний рецепт», – підкреслили у відомстві.

Якщо лікарня, до якої звернувся пацієнт, поки не працює з ЕСОЗ, тоді медик має виписати паперовий рецепт. Щоб отримати електронний рецепт на антибіотики, пацієнту необхідно: Записатися на прийом до сімейного лікаря або вузькопрофільного спеціаліста.

Декларація для цього не потрібна. Після огляду лікар, за необхідності, випише е-рецепт на антибіотик та видасть пацієнту інформаційну довідку з інформацією про призначення.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA