люди Нео

Яке значення має синя краватка в політиці

Сейчас читают: 364
vogue.ua

16 червня у Києві відбулася історична зустріч – в українську столицю одночасно прибули президент Франції Еммануель Макрон, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Румунії Клаус Йоганіс.

На загальних фото став помітний один цікавий момент – усі європейські лідери вибрали краватки у відтінках синього. Розбираємось, що це означає мовами дипломатії та психології.

Висока політика і дипломатія як її частина мають багату історію з використання різноманітних символів. Психологи доводять, що різні кольори викликають у людей певні емоційні реакції.

Саме тому політики, дипломати та громадські діячі ретельно добирають одяг та аксесуари для публічних заходів та зустрічей. Сучасна глобалізація, попри тенденцію на змішування всіх видів східних і західних традицій, не принесла суттєвих змін у традиційне сприйняття кольору в культурах усього світу.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA