здоровье Здоровое питание Нео

Як боротися зі здуттям живота: 5 порад дієтолога

Сейчас читают: 891
vogue.ua

Харчова чутливість, стрес або приймання ліків, – лише декілька з багатьох причин, які можуть призвести до дискомфорту у животі.

Ріан Стівенсон, дієтологиня і засновниця компанії Artah, ділиться своїми п'ятьма головними порадами про те, що робити, аби повернути організм у норму. "Існує так багато різних причин здуття живота, – розповідає Ріан Стівенсон. – "Харчова непереносність або чутливість, порушення мікробіому, надмірний ріст бактерій в тонкому кишківнику, стрес і побічні ефекти від деяких ліків (наприклад, оральних контрацептивів, аспірину, антацидів і заспокійливих) – все це загальні причини".

Ви також можете відчувати дискомфорт після хвороби або через гормональний дисбаланс, наприклад, гіпотиреоз, ендометріоз або порушення менструального циклу.

Але існують способи боротьби з ним, які можуть значно допомогти. Почніть з вивчення того, що ви їсте. "Короткий період відмови від певної групи продуктів може бути чудовим способом з'ясувати, чи є здуття живота наслідком харчової чутливості", – говорить Стівенсон, яка рекомендує спробувати 28-денне перезавантаження Artah.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA