місто Берн люди контакт Нео місто Берн

Все добре зі мною і з тобою!

Сейчас читают: 174
psy-practice.com

З вами @rudyi.psy і сьогодні ми розглянемо цікаву книгу «Я Ок-Ти Ок!» за авторством Томаса Гарріса.Т.Г. (не плутати з Шевченком та автором книг про Ганібала Лектора)-послідовник і учень Еріка Берна та один із ідеологів поширення трансактного аналізу у другій половині ХХ ст.Раніше я вже писав про трансактний аналіз як окремий та цікавий напрямок у психотерапії, втім він так і не завоював симпатій серед сучасників.

Ефективність методів ТА ну дуже важко піддається дослідженням (якщо піддається взагалі), але для розуміння процесів внутрішньо-особистісної та зовнішньої міжособистісної комунікації мало яка теорія дала більше тлумачень цих процесів.В основі ТА лежить поділ людської особистості на 3 его стани: Дитина, Дорослий, Батько.

Кожен із цих его-станів взаємодіє між собою всередині особистості в певних соціальних ситуаціях, а також при прийнятті життєвого вибору, а ще під час міжособистісної комунікації з іншими людьми.Тобто Дитина, Дорослий та Батько взаємодіють між собою як всередині однієї особистості так і в процесі комунікації з Дитиною, Дорослим та Батьком іншої людини.

При цьому ТА вирішальну роль у формуванні здорового та гармонійного спілкування між цими 3-ма его-станами надає (як і психоаналіз) дитинству людини та процесу її виховання.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA