Україна жінки військовий облік Україна

Військовий облік для жінок: що зміниться з 1 жовтня

Сейчас читают: 990
womo.ua

З 1 жовтня жінки, чиї спеціальності або професії споріднені з відповідними військово-обліковими спеціальностями, мають братися на військовий облік.

Такі зміни регламентує Наказ Міністерства оборони України від 11 жовтня 2021 року. При тому, що про взяття жінок на військовий облік було відомо ще у минулому році, хвилю обговорень цей наказ підняв саме зараз, зокрема тому, що військовозобов’язаним жінкам може бути заборонено виїхати за кордон на час воєнного стану.

Юристка та членкиня Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем» Наталія Фещик розповіла, що наразі відомо про наказ, яким чином жінки матимуть вставати на військовий облік та як бути із виїздом за кордон.

Кого з жінок братимуть на військовий облік Ірина Рибакова, 93-тя ОМБр «Холодний Яр»/Facebook За її словами зараз триває друга хвиля мобілізації і воєнний стан, ймовірно, буде продовжений.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA