Валюта

«Український борщ» та «Захисниці»: Нацбанк ввів в обіг нові пам’ятні монети

Сейчас читают: 122
womo.ua

Національний банк України ввів у обіг пам’ятні монети «Український борщ» та «Захисниці». Монети номіналом 5 та 10 гривень. Про це повідомляє Нацбанк.

Зазначається, що монети «Український борщ» та «Захисниці» виготовлено номіналом 10 грн і 5 грн, зі срібла і з нейзильберу відповідно. Читайте також: Нацбанк повідомив, що на підтримку армії та гуманітарну допомогу вже зібрали понад 11,8 млрд грн «Захисниці» З нагоди Дня захисників та захисниць України в Національному банку презентували нові пам’ятні монети «Захисниці».

Презентував нові монети голова НБУ Андрій Пишний разом із трьома захисницями України: ординатором відділення реанімації та інтенсивної терапії у Головному військовому клінічному шпиталі Міністерства оборони України підполковником Аліною Слободянюк; ветеранкою російсько-української війни Євою Тур; військовослужбовицею Збройних Сил України та волонтеркою Лесею Литвиновою.

На аверсі монет на дзеркальному тлі розміщено символічну композицію, що демонструє відважність та волелюбність українських жінок, втілених в образах матері та захисниці.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA