Сша спорт Сша

Українські паралімпійці встановили у Пекіні новий історичний рекорд

Сейчас читают: 706
vogue.ua

Національна збірна України поставила по-справжньому золоту крапку у своєму виступі на зимових Паралімпійських іграх у Пекіні, які закінчилися 13 березня.

У заключний день змагань наші спортсмени святкували перемогу в лижних гонках у відкритій естафеті 4х2,5 км. Вперше у своїй історії наші спортсмени вибороли 29 медалей.

Паралімпіада в Пекіні також стала історичною за кількістю золотих медалей (їх цілих – 11). У підсумковому протоколі наші атлети посіли друге місце, поступившись лише Китаю – господарям змагань. "Від імені усієї олімпійської родини вітаємо нашу паралімпійську команду із здобуттям високих нагород, бажає сил і наснаги для нових здобутків, пишаємося і захоплюємося вашим бойовим духом у цей надскладний час!", – відзначають представники НОК України.

Також варти зазначити, що Виконком Міжнародного олімпійського комітету (МОК) оголосив про створення Фонду солідарності для надання гуманітарної допомоги українській олімпійській спільноті і виділення їй першочергової фінансової підтримки.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA