Оксана Забужко Україна місто Маріуполь Росія видео РФ Оксана Забужко Україна місто Маріуполь Росія

Українська письменниця Оксана Забужко виступила перед Європарламентом

Сейчас читают: 531
womo.ua

Вперше в історії Європарламенту зі зверненням до нього на пленарній сесії виступила людина, яка не є ані громадянином ЄС, ані посадовою особою.

В Європейському парламенті виступила письменниця Оксана Забужко. Про це пише divoche.media, яке опублікувало текст промови. «Шановні учасники, дорогі друзі, Я надзвичайно вдячна за це запрошення та за цю унікальну можливість виступити тут у міжнародний день боротьби за права жінок у цей, мабуть, найтемніший час в історії Європи з 1939 року.

Більшу частину своєї письменницької кар’єри я виступаю від імені жінок і в ім’я жінок. Все що я пишу, має ціль дати голос жінкам, які зазнали насильства, тих живих та мертвих, чиї почуття, ідеї чи досягнення були проігноровані, знецінені або просто забуті.

Я виступала за право жінок бути вільними від дискримінації, гендерної нерівності, за їх право жити відповідно до власних побажань і переваг.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA