люди Нео Ми з України

Українська математикиня зі світовим ім’ям Олена Ванєєва – про математику, стереотипи й красу

Сейчас читают: 887
vogue.ua

Олена Ванєєва, докторка фізико-математичних наук, заступниця директора з наукової роботи Інституту математики НАН України, Лауреатка української премії "Для жінок у науці" – 2018, увійшла до 15 найвидатніших володарів премії "Міжнародні молоді таланти" та представила Україну на світовій арені в штаб-квартирі UNESCO в Парижі.

Олені щойно виповнилося 40. До цього віку в неї купа досягнень: докторський ступінь з фізико-математичних наук, провідна посада в головній математичній дослідницькій установі країни, наукові відзнаки, а ще – щаслива родина та двоє синів.

Ванєєва спеціалізується у сфері застосування алгебраїчних методів у математичній фізиці, зокрема в симетрійному аналізі диференціальних рівнянь.

Для пересічних людей останнє – білий шум, проте, коли пояснює сама науковиця, все стає зрозумілішим. Ми поговорили з Оленою про її роботу й кар’єру, про війну, красу, математику, життя та про стереотипи, пов’язані з роллю жінок у науці.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA