місто Софія місто Маріуполь місто Запоріжжя Нео StandWithUkraine Ми з України місто Софія місто Маріуполь місто Запоріжжя

"Тайра, це Принц Гаррі": українська парамедикіня розповіла про телефонну розмову з герцогом Сассекським

Сейчас читают: 287
vogue.ua

Медикиня й волонтерка Юлія Паєвська, яку звільнили з полону в червні, дала інтерв"ю виданню The Telegraph, де розповіла, що мала розмову з Принцем Гаррі, який телефонував їй в перший же тиждень, та закликав продовжувати боротьбу.

російськи окупанти викрали 53-річну волонтерку Тайру в березні, коли вона вивозила постраждалих з Маріуполя до Запоріжжя "зеленим коридором".

Її тримали в полоні та катували три місяці поспіль, переконували покінчити з собою. Паєвську тримали в одиночній камері, давали лише півсклянки води щодня, і не надаючи ліків (Паєваська має видалену щитоподібну залозу та астму).

Пізніше її перемістили в жіночу камеру розміром 3 на 6 метрів, де полонених били і катували струмом. "Я не мала жодної інформації про те, що відбувається у зовнішньому світі, я навіть не знала, чи жива моя родина, чи вцілів мій будинок, тому що росіяни вже майже були в Києві, коли ми виїхали".

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA