Нео

Українці, які втратили документи, можуть отримати цифрове посвідчення особи в «Дії»

Сейчас читают: 269
cosmo.com.ua

Через постійні бомбардування, обстріли та інші терористичні дії з боку російських окупантів проти мирного населення, багато українців втратили домівки або змушені були екстрено залишати їх перебираючись до більш безпечних місць.

В результаті багато хто залишився не тільки без речей, але й без документів. Щоб допомогти українцям, які втратили посвідчення особи, Кабмін схвалив рішення про використання тимчасових цифрових документів.

Отримати їх можна в «Дії». Для цього потрібно тільки оновити додаток у Play Market або App Store — в розділі «єДокумент» одразу з`являться всі особисті посвідчення особи.

Послуга розповсюджується і на тих громадян, які не міняли звичайний паспорт на ID-картку. За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, ці електронні посвідчення будуть визнаватися усіма органами державної влади, включаючи Національну поліцію України та військових на блокпостах.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA