жертва душа Нео

"Українці – сильна нація": 13 влучних цитат Оксани Забужко про війну та Україну

Сейчас читают: 117
vogue.ua

19 вересня — день народження Оксани Забужко. Книги письменниці давно здобули міжнародну популярність, їх видають і перевидають чималими накладами.

Її провидницькі есеї, колонки, промови розбирають на цитати. Найсвіжіший 90-сторінковий есей «Найдовша подорож» про два плани війни росії проти України вийде друком у видавництві «Комора» наприкінці вересня, а також буде перекладений ще шістьома мовами.

Чекаючи на бестселер, що має розтлумачити причини цієї війни іноземцям, ми вибрали цитати з дописів Оксани Забужко, опублікованих на її сторінці у Facebook за останні пів року, — вони влучають не згірш зброї й теж багато що пояснюють.    «Більшу частину своєї літературної кар’єри я говорила за жінок і від імені жінок.

У своїх творах я прагнула дати голос жінкам, які зазнали насильства, жінкам, живим і мертвим, чиї почуття, ідеї чи здобутки були зневажені, знецінені або й просто забуті.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA