Румунія Румунія

У Румунії запустили кампанію #UnExaminable проти перевірок на цнотливість

Сейчас читают: 573
womo.ua

Мережа із запобігання та боротьби з насильством щодо жінок (VIF) і DDB Румунія запустили кампанію #UnExaminable. Ініціатива має підвищити обізнаність щодо поширеної в Румунії «перевірки на цнотливість», яку ВООЗ раніше оголосила порушенням прав людини.

Про це пише Adweek. Трихвилинний ролик, знятий режисеркою Юлією Ругінею, показує дівчину, яка нервується перед «екзаменом». Далі її ведуть на огляд до лікаря. «Тестування цнотливості є формою дискримінації, а невинність – це не науковий термін, а соціальний, культурний і релігійний, який відображає гендерну дискримінацію жінок, де б не були дозволені та прийняті такі тестування», – пояснила Андрада Чилібіу з команди VIF.

Ця практика досі поширена в судово-медичних установах Румунії і щороку близько 1000 дівчат проходять цю процедуру. Натомість ВООЗ уже давно назвала таку перевірку порушенням прав людини.

З медичного погляду, дослідження дівочої пліви є менш ніж на 10% точні, коли йдеться про визначення цноти дівчат і жінок. Отже, тест буквально марний, а процедура може призвести до травми. «#UnExaminable має дві чіткі цілі, які, сподіваємося, ми скоро досягнемо.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA