Валерян Підмогильний Україна місто Київ виставка мистецтво куди піти у вихідні натхнення Валерян Підмогильний Україна місто Київ

У Київській картинній галереї відкрилася виставка, присвячена діячам «Розстріляного відродження» та «Шістдесятництва»

Сейчас читают: 180
womo.ua

13 серпня українська художниця-графікеса Надія Харт презентувала виставку «Іменем твоїм» у Національному музеї «Київська картинна галерея».

Серія портретів присвячена українським діячам культури «Розстріляного відродження» та «Шістдесятництва». Мета робіт – нагадати історію митців, що боролися за можливість творити українське.

Зруйновані архітектурні пам’ятки, спалювання україномовних книжок, вивезення та розкрадання музеїв та галерей – сучасність, що нагадує події минулого, в яких жили та творили Василь Симоненко, Алла Горська, Валер’ян Підмогильний та інші представники української культури періоду «Розстріляного відродження» та «Шістдесятництва».

Їхні портрети Надія Харт створювала протягом 2022-2023 років. Це стало її мистецькою відповіддю на знищення наших культурних надбань на окупованих територіях,  а також на воєнні злочини росії проти сучасних українських творців.  «Продемонструвати цю серію робіт широкому загалу – велика відповідальність для мене.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA