книги українські письменники література українською

У Будапешті вийшов двотомник поезії українського письменника Михайла Жайворона: фото

Сейчас читают: 589
womo.ua

У Будапешті вийшов друком двотомник поезії відомого українського письменника Михайла Жайворона «Чорнобильський вузол: розпад атома» та «Чорнобильський вузол: розпад імперії».

Про це повідомляє Фундація української книги в Угорщині «UNABOOK». Двотомник вийшов у межах Міжнародного проєкту «Feel Europe українською». Читайте також: В Україні започаткували першу премію у сфері книговидання: подробиці Зазначається, що перший том «Чорнобильський вузол: розпад атома» присвячено чорнобильській тематиці, що близька автору як учаснику ліквідації аварії на ЧАЕС у травні 1986 року.

Він є нагадуванням сучасникам про багатогранність сенсів чорнобильської трагедії не лише для України, а й усього цивілізованого світу.

До другого тому під назвою «Чорнобильський вузол: розпад імперії», символічно пов’язаного із попереднім, увійшли вірші, написані після 24 лютого 2022 року, під час повномасштабної російсько-української війни. Читайте також: ТОП-5 книжок про зухвалу силу людського духу Частина примірників буде передана до «Полиці української книги Брайлем» Державної бібліотеки іноземних мов, до Національної бібліотеки імені Ференца Сечені міста Будапешта та до деяких бібліотек України.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA