контакт Нео

Пошук важливих потреб і бажань! Як вони витісняються в підсвідомість?

Сейчас читают: 660
psy-practice.com

Пошук важливих потреб і бажань! Як вони витісняються в підсвідомість?В кожної особистості існують потреби, які необхідно реалізовувати.

Найпопулярніша група таких потреб була описана відомим психологом гуманістом Абрахамом Маслоу.Проте час від часу в людини виникають бажання, які в силу певних обставин (соціальне становище, рівень матеріального забезпечення, осуд через правила та традиції певної соціальної групи) не можуть бути задоволеними та реалізовними в реальному житті.

Що ж робити в такому випадку енергіям виниклого бажання і куди їм рухатись далі?Якщо бажання все таки виникло,то це означає, що воно скеровано певною групою потреб, тобто воно намагається бути реалізованим.

А так як в реальному житті в силу певних обставин воно реалізованим бути не може,то бажання рухається до рівня уяви.На цьому рівні можуть виникати яскраві фантазії та мрії, які наповнюють нас оптимізмом, вірою в майбутнє, радістю від уявного задоволення наших бажань і т.д.В такому випадку енергія потреб виходить і певною мірою проявляє себе.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA