Україна вышиванка Нео Ми з України Україна

Скарб нації: крихітна колекція вишитих сорочок, що дарує неймовірне натхнення

Сейчас читают: 453
vogue.ua

Власниця невеличкої, всього 17 екземплярів, колекції вишитих сорочок Аліна Божнюк почала збирати її на початку війни. На відміну від інших колекціонерів, Аліна не дає змоги своїм скарбам вкриватися пилом у шафі.

Вона легко вписує вінтажні сорочки у свій повсякденний гардероб та дає їм нове – сучасне – життя. Аліна народилася на півдні України, але вже 15 років живе в Києві.

Все життя працює в маркетингу й рекламі, останні 4,5 роки — в агенції Fedoriv. "Реклама й дизайн прищепили мені любов до краси, а також бажання розуміти людей краще, – розповідає вона. – Так мене почав захоплювати вінтаж, і я почала збирати вінтажні аксесуари — речі, через які можна вивчати історію, а ще відчувати попередні покоління.

До того ж вони надзвичайно гарні". Збирати народний вінтажний одяг Аліна мріяла вже кілька років. "У домашніх архівах я змогла винайти лише два рушники, що їх вишили мої прабабусі 100 років тому.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA