Банки заготовки як приготувати

Щоб банки не "стріляли": поради та правила консервації

Сейчас читают: 880
hochu.ua

Салати зі свіжими огірками - це ще не все. Коли наступає сезон, хочеться зберегти овочі, щоб ласувати ними й взимку. Читати також Позбудься набряків за 24 години з цим ефективним напоєм: диво-рецепт для літа Але нерідко буває, що з так старанно закатаних банок злітають кришки.

Разом з UaPortal розбираємось, які можуть бути причини такої прикрої ситуації. Банки лопають або їх вміст стає несмачним через помилки у процесі консервації.

Розповідаємо про деталі, на які слід звернути увагу.Важливо заливати розсіл в банку по вінця. Якщо не заповнити її аж до країв, всередині може залишитись повітря, а це, в свою чергу, може спровокувати швидке розмноження аеробних бактерій.Часто причиною потрапляння повітря всередину також є проблеми з машинкою для закочування кришок.

Через це кришки недостатньо герметично закриваються, заготовка псується та втрачає якість. Щоб перевірити герметичність, достатньо перевернути готову банку догори дном та спостерігати, чи з'являються бульбашки.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA