місто Маріуполь люди страхи Нео місто Маріуполь

Що таке травма свідка або як на нас впливають шокуючі новини

Сейчас читают: 717
vogue.ua

Шокуючі фотографії з Бучі та Краматорська, постійний потік новин з Маріуполя та Харкова – сьогодні кожен українець, який навіть фізично перебуває в безпеці, отримує величезну психологічну травму просто під час перегляду стрічки новин.

Таке спостерігання за насиллям, бойовими діями та постійною смертю психологи ще називають травмою свідка. Її провокує емоційна залученість у трагедію або попередня травма, наприклад, у людей, які встигли евакуюватися з небезпечних місць і просто не можуть спостерігати за руйнуваннями інших міст. – Після перегляду новин людина дуже яскраво уявляє, що це могло статися з нею чи його близькими.

Ці фантазії настільки детальні, що викиликають сльния страх та стан, близький до панічної атаки. – Безпорадність та сором за неможливість допомогти постраждалим.

Провина за те, що вціліли. – Пекучий та неймовірно потужний гнів, мрії про помсту та бажання трощити речі. – Несподіваний спокій та порожнеча.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA